SİNOP / ERFELEK - 23 Nisan Anaokulu

May

Çocuklar, büyümelerine ve öğrenmelerine yardımcı olmak için bilmemiz gereken şeylerin hepsini olmasa da çoğunu bize anlatır. Öğrenmemiz gereken şey, onları takip etmek, gitmek istedikleri yere kadar izlemek ve oraya vardıklarında sessizce gözlemlemektir. Peki, bu gözlem sonucunda ne buluruz? Çoğu zaman onların oyun oynadıklarını görürüz. Çocukların oyunları; onların kim oldukları, nasıl hissettikleri, ne yapabilecekleri ve kim olmak istedikleri hakkında çok şey anlatır. Çocukların oyun oynamadığını görürsek bir şeylerin ters gittiğini anlarız ve bu durumda harekete geçmemiz gerekir. Eğitimciler ve aileler olarak bizim rolümüz, çocukların ihtiyaçlarını karşılamak ve oyun oynama hakkı da dâhil olmak üzere haklarına saygı göstermektir.

May

"Trafikte Çocuk" projemizle her yaş grubundan öğrencimizin ulaşımla ilgili öğrenmelerini desteklemek üzere çalışmalar yapıyoruz. Bu hafta konumuz "HAVA TAŞITLARI" idi.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında halk oyunları ekibimiz gösterilerini Hasret öğretmen eşliğinde sergilediler. Bayram tüm coşkusuyla kutlanmaya devam ediyor. Bütün öğretmenlerimize emekleri için teşekkür ediyor, öğrencilerimizin bayramını kutluyoruz.

Nis

Trafikte Çocuk Projemiz kapsamında bu hafta okulda taşıt defilemizi gerçekleştirdik.

Çocuklarımızla ve öğretmenlerimizle iş birliği içerisinde olan velilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Mavi Sınıf Öğretmenleri ile birlikte Bektaşağa Fidanlığına gezi düzenledi. Çocuklara bu güzel yaşantıyı deneyimleten fidanlık personellerine ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Mor ve Turuncu sınıf öğrencileri okul dışı öğrenme kapsamında öğretmenleri ile birlikte Bektaşağa Fidanlığına gezi düzenlediler. Gezi kapsamında yapılan etkinlikler ve misafirperverlikleri için görevlilere ve bu fırsatı çocuklarımıza sunan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Yaşadıkları yeri güzelleştirmeyi, canlıları ve doğayı korumayı, sevmeyi küçük yaşta öğrenen öğrencilerimizden çok büyük başarılar bekliyoruz.

Mrt

ÇOCUKKEN SEVDİĞİMİZ OYUNLARI ŞİMDİ ÇOCUKLARIMIZLA OYNUYORUZ. YÜZ YÜZE 100 ÇOCUK OYUNU PROJESİ KAPSAMINDA KEYİFLE ZAMAN GEÇİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ. EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

TRAFİKTE ÇOCUK PROJEMİZ MART AYI İTİBARİYLE UYGULANMAYA BAŞLANMIŞTIR. PROJEYE İÇERİK ÜRETEN ÖĞRETMENLERİMİZE VE KATKI SAĞLAYAN ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

Ock

Okulumuzun bahçesine yapmış olduğumuz denge ve koordinasyon parkımızda, Okul Müdürümüz Mehmet Emre EREN ' in ve okulumuz öğretmenlerinin planlamasıyla birlikte çocuklarımızın motor becerilerini, el göz koordinasyonlarını desteklemeyi hedefledik. Parkımız açık havada oynanan oyunların çeşitliliğini arttırdı. Çocuklarımızın farklı gelişim alanlarının desteklenmesi, zamanı daha kaliteli kullanmaları, Erfelekte yaşayan diğer çocuklarımızın da açık havada geçirdikleri sürenin artmasını ve ekranlardan uzak doğayla iç içe zaman geçirmelerini sağladığımız için mutluyuz.  Okulumuz müdürü, öğretmenleri, personeli ve velilerinin el emeği ile hazırlanan "NEŞELİ MEŞE PARKI" projemize sağladıkları katkılardan ötürü  Erfelek esnaflarına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze  çocuklarımız adına teşekkür ederiz.

Ock

ÇOCUKLARIN TOPLULUK ÖNÜNDE SÖZ ALARAK KENDİLERİNİ İFADE ETMELERİNİ SAĞLAMAK

Ara

Okulumuz Özel Eğitim Sınıfı Okul öncesi öğretmeni Ayşenur TOPAL "Geleceğin Çevrecileri" isimli eTwinning projesine başlamıştır. Projenin amacı;  Okulöncesi çağındaki özel gereksinimli çocukların farklı ülkelerden akranları ile her ay farklı etkinlikler yaparak çevre bilincini kazanmalarıdır.